Humanošću protiv epidemije: Uručena pomoć medicinarima koji se bore protiv Covid-19

Lokalne vesti - Petak 17.07.2020 - 14:39

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja uručio je deo sredstava i donacija u materijalu lekarima i medicinskim sestram i tehičarima koji rade u Kovid sistemu, prikupljenih u velikoj akciji pod nazivom „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“.

Uručenje pomoći medicinskom osoblju kovid bolnice u Vranju FOTO: CMTDO Uručenje pomoći medicinskom osoblju kovid bolnice u Vranju FOTO: CMTDO
U akciji je prikupljeno preko 700.000 dinara i još više u robi, ali je veoma značajna i mera solidarnosti i brige koja je ispoljena tokom samo 14 dana od kako je pokrenuta inicijativa.
 
- Akcija je predstavljala veliki izazov za nas, ali i veliko iznenađenje jer je, u vreme epidemije izazvane virusom Covid-19, pokrenula još jednu epidemiju – epidemiju humanosti i solidarnosti
 
Na poziv da, u ovim teškom danima budemo uz naše lekare, medicinske sestre/tehničare i ostalo osoblje angažovano u sistemu borbe protiv virusa, kao i da pacijentima koji biju najtežu bitku obezbedimo dostojanstvene uslove lečenja, javilo se 184 donatora – pravnih i fizičkih lica, od kojih je jedan broj insistirao da ostane anoniman - kažu iz CMTDO.
 
Na račun CMTDO–a ukupno je uplaćeno 579.499,00 rsd, preko platforme donacije.rs još 137.705,00 rsd, dok će Ambasada Kraljevine Norveške za iznos od 60.000,00 rsd kupiti dodatnu medicinsku opremu kao vid pomoći zdravstvenom sistemu u Vranju.
 
Kada je reč o donacijama u robi, okvirna vrednost prikupljenih sredstava je oko milion dinara.
 
- Najveća novčana uplata je 100.000,00, a najmanja 500,00 dinara, ali za nas sve imaju jednaku vrednost
 
One su podjednako odraz humanosti i solidarnosti naših sugrađana koji su složno, bez velikih reči i pompe, ustali na noge, stali jedni uz druge i odlučili da se bore protiv nevidljivog neprijatelja - rekla je Jelena Marinković, PR CMTDO.
 
Veliki doprinos akciji dali su naši ljudi koji žive i rade u Beogradu, Smederevu, Novom Sadu, Nišu, ali i "komšije" iz Trgovišta, Bujanovca i Preševa, kao i Vranjanci iz Australije, Norveške, USA, Katara, Italije... 
 
Vlasnici pojedinih restorana su se uključili u akciju tako što spremaju obroke za sve zaposlene u Kovid bolnicama.
 
Deo medicinske opreme i sredstava otišao je i u ambulatu u selu Vlase, DZ Trgovište i Kovid bolnicu u Surdulici.
 
- Zahvaljujemo svima koji su doprineli da akcija „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“ dobije pravi smisao i da Vranje posluži kao primer građanske složnosti i odgovornosti, kako jednih prema drugima, tako i prema društvu u celini - stoji na kraju saopštenja CMTDO.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: