I Četvrta brigada spremna za VEK POBEDNIKA

Lokalne vesti - Petak 09.11.2018 - 11:47

Vranje - Vojni poligon u selu Borovac kod Bujanovca biće jedna od lokacija na kojoj će se tokom narednog vikenda održati vežba Vek pobednika posvećena stogodišnjici pobede u Prvom svetskom ratu.

Četvrta brigada spremna za vežbu. Foto: D.Ristić/OK Radio Četvrta brigada spremna za vežbu. Foto: D.Ristić/OK Radio

U četvratak su vojsku na ovom poligonu obišli general Milosav Simović, komandant Kopnene vojske i  Alensadar  Vulin, ministar odbrane.

Kako prenose RTS i bujanovacke.com, inžinjerci su pretraživali put, uklanjali protivtenkovske mine, na terenu su bili i izviđači, vezisti.

Koristilo se i protivoklopno lansirno oružje.

Komandant Četvrte brigade general Slobodan Stopa kaže da cilj te protivterorističke operacije bila je deblokada objekta.

- Snage za reagovanje Četvrte brigade u potpunosti su obučene i osposobljene za izvršavanje namenskih zadataka u zoni svoje odgovornosti dodaje Stopa.

Na poligonu u Borovcu učestvovalo je 900 pripadnika Četvrte brigade, Centra za obuku jedinica za multunacionalne operacije i četa trećeg bataljona vojne policije, sa više od 120 borbenih specijalnih motornih vozila.

 

OK Radio, RTS, Bujanovačke

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: