I imovina firmi iz Vranja na Kosovu biće zaštićena

Lokalne vesti - Četvrtak 18.07.2013 - 05:43

Predlog mera pravne zaštite imovine privrednih subjekata na teritoriji Kosova, tema je sastanka koji će biti održan 22. jula u Privrednoj komori Srbije .

Privredna komora Srbije (foto: nadlanu.com) Privredna komora Srbije (foto: nadlanu.com)

Među firmama koje poseduju imovinu na KiM su i pojedine kompanije iz Vranja.

Sastanak organizuju Privredna komora Srbije i Regionalne privredne komore, u saradnji sa Kancelarijom za KiM, Fondom za razvoj i drugim državnim institucijama.

Iz Privredne komore su pozvali sve zainteresovane, privredna društva, privrednike i preduzetnike da se uključe u raspravu i prijave imovinu koju poseduju na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Nataša Dobrić, stručni saradnik u RPKL kaže da će preduzeća koja poseduju nešto od imovine na Kosovu i Metohiji popuniti evidencioni list koji će biti dostavljen Komori Srbije, kako bi bili prisutni na sastanku 22. jula u Beogradu.   

- Suština je da se vidi šta firme sa teriitorije Republike Srbije imaju od imovine na Kosovu i Metohiji i da se vidi način na koji taj problem može da se reši. Ako im je ta imovina oduzeta više nije u njihovom vlasništvu, jer su se uselile neke druge firme koje su im zaposele objekte i lokale da se iznađe rešenje da se ta imovina firmama vrati –objašnjava Dobrićeva.

Prema njenim rečima iz Pčinjskog okruga firme koje imaju nešto od imovine na KIM su  “Simpo”, “Heba”, “Jumko” i “Kavim Jedinstvo”.   

Pored predstavnika Kancelarije za KIM sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva pravde i državne uprave, Ministarstva finansija i privrede, Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Učešće će uzeti i predstavnici  Agencije za privatizaciju, Republičke direkcije za imovinu i Agencije za osiguranje depozita.

 
 

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: