I KOD PČELA uz dozvolu

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.03.2020 - 11:45

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je link za podnošenje zahteva za dobijanje dozvole za odlazak na pčelinjak.

Dozvala za bilo koje kretanje. Foto: S.Tasić/OK Radio Dozvala za bilo koje kretanje. Foto: S.Tasić/OK Radio

Zahtev se podnosi Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, najmanje 48 sati pre željenog kretanja, ali odobrenje daje MUP, a ne Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo samo prosledjuje zahtev MUP-u. Pčelar može na pčelinjak da ide isključivo automobilom.


Nigde uz put ne sme da se zaustavlja. Kada se posao na pčelinjaku obavi, ista pravila važe i na putu kući.

Ceo postupak dobijanja dozvole je potpuno elektronski, da bi se izbegli socijalni kontakti sa ljudima.


Treba popuniti obrazac na linku OVDE, koji je prilagođen i za pčelare. Njega treba popuniti najmanje 48 sati pre nego što se krene na pčelinjak za svaki planirani odlazak posebno.

Od podataka treba uneti: ime i prezime, JMBG, broj lične karte, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj, ID stajališta, katastarska opština stacionarnog pčelinjaka, broj parcele katastarske opštine, okrug, opština, adresa, kontakt telefon, mejl, datum odlaska na pčelinjak, datum povratka sa pčelinjaka, sat polaska na pčelinjak, sat dolaska sa pčelinjaka, agrotehnička mera koja se sprovodi.

U jednom danu može se podneti samo jedan zahtev.

https://www.registar-uzb.rs/stocarstvo/



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stanislsv
23.03.2020. , 17:18
Kako dobiti dozvolu za odlazak na pcelinjak ako imam 15 kosnica u selu a nemam registrovano gazdinstvo ? Imam 69 godina. Meni ova aktivnost znaci kao onima sto imaju 200 kosnica. Pozdrav, dipl.ing. elektronike u prnziji.
Mićo Đuričić
23.03.2020. , 19:55
Kako će do pčelinjaka, pčelari stariji od 65g, koji nemaju registrovan pčelinjak?
Dalibor kesic
23.03.2020. , 21:48
Mislim da svaki pcelar treba dobiti dozvolu koja moze da vazi samo za jedan izlazak na pcelinjak,kada ga iskoristi neko mladji treba odneti u sup da se evidentira.To vam predlazem iz razloga jer je 48 sati jako dug period za dobijanje dozvole a ako vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se ode na pcelinjak i izvrse neophodni radovi ta dozvola propada i onda opet iz pocetka.Znate i sami da u pcelarstvu pojedini radovi su neophodni da se urade u odredjenom periodu inace u suprotnom cela godina moze propasti.Hvala na razumevanju.

26.03.2020. , 12:58
Kad odemo na pcelinjak mi smo prakticno u izolaciji , kome to moze smetati! Zar se to ne moze pojednostaviti, recimo potvrda oregistrovanom pcelinjaku ili kilo meda policajcu ako vas zaustavi!