I najmlađi za životnu sredinu (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 05.06.2014 - 12:22

Svetski dan životne sredine 5. jun u Vranju je obeležen celodnevnim aktivnostima.

sa lica mesta sa lica mesta

Osim predstavnika Gradske uprave zaduženih za oblast ekologije u obeležavanju je učestvovala i komunalna policija.

Najpre je u vrtiću „Neven“  za najmlađe organizovana prezentacija  na temu „upravljanje otpadom“.
 
U nastavku aktivnosti posvećenih zaštiti životne sredine prezentacija je istog dana održana i za učenike prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, a nakon toga i za najstarije sugrađane u Američkom kutku vranjske Biblioteke.

Nemanja Nuhijević gradski većnik zadužen za ekologiju kaže da su edukacija i prevencija najvrednije tekovine društva i da je zbog toga od najvećeg značaja preduprediti probleme u ekologiji.

- Želimo da edukujemo najmlađe  da od malih nogu uče te stvari kako bi izbegli neke probleme sa kojima se suočavamo sada.

Radi se o načinu uklanjanja otpada, vrsti otpada kako da ga najmlađi selektiraju, gde treba šta da bacaju – kaže Nuhijević.

On je ocenio da životna sredina na području grada nije na zavidnom nivou i da Vranju nedostaje dugoročna strategija upravljanja otpadom.
 
Nuhijević je za naredni period najavio i čišćenje Sobinske i Vranjske reke kao i divljih deponija.

- Paralelno sa tim radićemo i na edukaciji naših sugrađana kako bi unapredili životnu sredinu u gradu – naglasio je Nuhijević.

tekst i foto: Tatjana Stamenković

 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: