I Novi dom bez struje, radnici poslati kućama

Lokalne vesti - Petak 06.06.2014 - 13:56

Elektrodistribucija Vranje isključila je struju javnom gradskom preduzeću „Novi dom“ zbog duga od oko četiri miliona dinara.

Mrak u Novom domu Mrak u Novom domu

Kako saznajemo, kotlarnice gradske toplane imaju struju, ali je ona isečena u prostorijama uprave preduzeća, što onemogućava nesmetan rad naplatne službe.

Prema rečima direktora „Novog doma“ Nebojše Radulovića, problem bi trebalo da bude prevaziđen do ponedeljka, jer po zakonu tom preduzeću EPS nije smeo da isključi struju.

– Mi imamo status zaštićenog korisnika, te s toga nisu smeli da nam iseku struju. Po Zakonu o energetici nemaju prava da nam to urade, ali sada pokušavamo nešto pa ćemo videti.
 

Bitno je da kotlarnice imaju struju. Isključene su prostorije uprave i sistem naplate, tako da se sada otežano naplaćuju dugovanja od korisnika grejanja – kaže Radulović.

On dodaje da zbog onemogućenog funkcionisanja od ponedeljka pojedini radnici idu na godišnji odmor, ali da će šalteri za naplatu raditi pomoću „štapa i kanapa“ dok se problem sa električnom energijom ne reši.  

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: