I u Vranju štrajk upozorenja

Lokalne vesti - Sreda 22.05.2013 - 10:47

U osnovnim i srednjim školama u Vranju u sredu je održan štrajk upozorenja zaposlenih, u u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika.

lustracija lustracija

Tomislav Pešić, profesor vranjske Gimnazije, predsednik tog sindikata u Vranju, kaže da su im se u štrajku upozorenja pridružile i kolege iz sindikata „Nezavisnost“.

- Do nesporazuma je došlo u Medicinskoj školi gde je održan prvi čas jer predsednik Unije sindikata nije informisao  članstvo  o početku štrajka.

Mi ćemo protiv takvih predsednika sindikata morati da pokrenemo mere smene - kaže Pešić.

Predstavnici sindikata izneli su tri zahteva: da se ograniči broj učenika na 25 u jednom odeljenju, odloži primena sistema finansiranja po učeniku do 2020. godine i uvede obavezno srednje obrazovanje.

Sindikat  je štrajkove upozorenja zbog "katastrofalnog stanja u obrazovanju" najavio i za 30. maj i 4. jun, i pozvao predstavnike drugih sindikata prosvete da im se priključe.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: