I Vranje u igri: Grantovi za DEVOJČICE, DEVOJKE, ŽENE

Lokalne vesti - Četvrtak 01.08.2019 - 21:11

Vranje - Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, uručio je danas predstavnicima 24 lokalne samouprave i organizacije ugovore o dodeli sredstava za projekte u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva.

Ministar Popović na dodeli ugovora FOTO: vranje.org.rs/printscreen Ministar Popović na dodeli ugovora FOTO: vranje.org.rs/printscreen
Vranje je zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga apliciralo sa projektom "Inovacije u funkciji razvoja ženskog preduzetništva", a ugovor je uručen šefici kabineta gradonačelnika Sanji Zlatković
 
Program podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva kao prioritet ima podršku ženskom inovacionom preduzetništvu, daje značajan podsticaj razvoju društvene svesti i stvara potrebne uslove da se poslovni ambijent promeni i da se u delovanju privrednih društava i preduzetnika u većoj meri nađu žene kao osnivači, vlasnici ili deoničari privrednih subjekata.
 
Opšti cilj ovog programa je sistemsko unapređenje inovacionog preduzetništva među ženama na nacionalnom i lokalnom nivou kroz promociju i afirmaciju ženskog inovacionog preduzetništva, direktnu podršku realizaciji njihovih preduzetničkih ideja, kao i razvoju preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta kod žena.
 
Ministar Popović je, uoči uručivanja ugovora, istakao da su budućnost Srbije nove tehnologije, inovacije i žensko preduzetništvo, uz napomenu da je za pomenute projekte izdvojeno sto miliona dinara.
 
Prema njegovim rečima, projekti koji će se sprovoditi najviše se tiču mentorstva za razvoj preduzetništva, obrazovanja u IT sektoru i obrazovanju za blokčejn
 
Ministar je naglasio da je Srbija prepoznata kao jedna od najboljih destinacija u svetu za razvoja start ap kompanija, za inovaciono preduzetništvo, a posebno za gejming industriju
 
- Siguran sam da će ovi grantovi pomoći da neke devojčice, devojke, žene, krenu istim stopama i da otvore svoje start ap kompanije koje će uticati na razvoj njihovih lokalnih samouprava, povećati BDP i osnažiti ekonomiju zemlje - zaključio je Popović.
 
 
Ovaj tekst proizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta "Ostati ili otići - Mladi i migracije sa juga Srbije". Sadržaj ovog teksta i stavovi izrečeni u njemu su isključivo odgovornost OK Radija i ni na koji način ne izražavju stavove i mišljenja Ministarstva.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: