Igre bez granica i u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 26.06.2018 - 07:37

Vranje je jedan od 10 gradova u Srbiji u kojima će biti održane City Games - igre bez granica.

Igre se proširile na celu Evropu. Foto: Promo Igre se proširile na celu Evropu. Foto: Promo

City Games su međunarodni sportsko - zabavni projekat organizovan kao serija takmičenja između ekipa - predstavnika evropskih gradova.

Osmišljene su i pokrenute 2010. godine pod imenom “Jadranske igre”. 

Nakon nekoliko sezona, igre su se počele širiti van Jadrana i postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u City Games.

Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

Na City Games 2018  će se takmičiti čak 150 timova iz različitih zemalja. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.

City Games je osmišljen kako bi podsticao saradnju između država kroz razmenu turističkih, kulturnih i ekonomskih aktivnosti na nivou gradova.


City Games imaju misiju da gledaoce i takmičare  zabave i edukuju kroz upoznavanje kulturne baštine i tradicije raznih evropskih gradova.

Prošle godine na kupalištima širom Srbije nastupali su predstavnici naših gradova a sa tribina su ih bodrili mnogobrojni navijači.

Najspretniji bio je grad Kragujevac koji je predstavljao našu zemlju na međunarodnom polufinalu.

Ove godine srpske kvalifikacije održavaju se u 10 gradova.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: