Ima li nade za MIHOLJSKO LETO: Poznati meteorolog izneo prognozu za oktobar

Lokalne vesti - Utorak 12.10.2021 - 12:22

Meteorolog Marko Čubrilo izneo je prognozu za tekuću nedelju, ali i za period do kraja meseca.

FOTO: Stock Photos FOTO: Stock Photos
Najavio je vremenski preokret i temperature više od proseka za ovo doba godine, do 20 stepeni Celzijusa, za poslednju nedelju oktobra.
 
Čubrilo kaže da se od utorka očekuje manje oblaka uz ređe padavine, ali bi ih u sredu i oko četvrtka ponovo moglo biti, pretežno na jugu regiona
 
Do 18. oktobra ostaje relativno hladno, ujutru će biti i prvih mrazeva, dok se oko 20. 10. računa na osetno toplije vreme
 
- U utorak pre podne bi kiše još povremeno trebalo biti nad delovima Srbije i C. Gore, dok bi na oko 900 mnv bila granica snega
 
U toku dana nad celim regionom smanjenje oblačnosti uz sunčane intervale, posebno na zapadu regiona. 
 
Dnevni maksimum u manjem porastu i trebao bi se kretati od +9 do +16 stepeni Celzijusa, duvaće umeren do jak, severozapadni vetar - najavio je Marko Čubrilo.
 

 
Najavio je da će u četvrtak i petak dnevni maksimum u planinskom delom delu regiona biti od +2 do +8, a na nizijama i na severozapadu regiona od +9 do +14 stepeni Celzijusa. 
 
Noći će biti hladne uz minimume od 0 do +4, na planinama do -3, a u nizijama ponegde prizeman mraz.
 
- Relativno hladno vreme bi se trebalo zadržati sve do oko 17.10. uz vrlo hladne noći i dnevne maksimume uglavnom od +8 do +14 stepeni Celzijusa, dok bi zatim polako otoplilo i oko 20.10. uz okretanje vetra na jugozapadni dnevni maksimum bi bio i oko +20 stepeni Celzijusa ponegde.
 
Trenutno modeli do oko 25.10. drže signal za toplije i uglavnom suvo vreme, ali već oko 25.10. u ovom momentu počinje da se javlja signal za moguće novo zahlađenje - najavio je Marko Čubrilo.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: