Ima nade za neugovorene u ZC

Lokalne vesti - Utorak 29.07.2014 - 08:56

Kada je Ministarstvo zdravlja odobrilo zapošljavanje više od 300 tkzv. neugovorenih radnika širom Srbije, oni koji su u Vranju u istom položaju, a ima ih najmanje 100, ponadali su se da će konačno dobiti posao u ovdašnjem ZC.

Neugovoreni radnici ZC-a na jednom od protesta Neugovoreni radnici ZC-a na jednom od protesta

Ubrzo je nakon prve informacije iz Beograda usledio je šok - Vranja na spisku za zapošlljavanje neugovorenih radnika nema!

Rukovodstvo vranjskog Zdravstvenog centra je krajem prošle nedelje zatražilo hitan sastanak u Ministarstvu, ali direktor i upravnici nisu uspeli da dobiju odobrenje za bar nekoliko radnih mesta u Vranju.

Zbog toga je u ZC nastala opšta panika jer se pročulo da će svi ti ljudi koji su primljeni na posao bez konkursa „biti otpušteni uz otpremninu“.

Te glasine je, međutim, demantovao upravnik Bolnice Zvonimir Đorđević.

– To apsolutno nije istina da će dobiti otkaz. Niko od tih neugovorenih radnika neće ostati na ulici.

Prvo, to za otpremnine je nemoguće, jer bi to automatski značilo da u Hitnoj pomoći, recimo, moramo da ugasimo više od pet radnih mesta.

Nešto ćemo uspeti da dogovorimo i da problem neugovorenih radnika rešimo – kaže Đorđević.

Kako saznajemo, na sastanku u Ministarstvu zdravlja postignut je dogovor da se pregovara sa Fondom za zdravstveno osiguranje.

Tako, postoji mogućnost da Fond odobri upošljavanje do 40 novih radnika ili u ovom slučaju starih, neugovorenih.

Podsetimo da 101 neugovoreni radnik u ZC od januara ne prima platu.
 
Ukoliko Fond odobri njhovo zapošljavanje, oni će raditi u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici, na palijativnom odeljenju i odeljenju za akutno moždani infarkt koje tek treba da se otvori.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: