In memoriam: Dragorad Stanić

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.11.2017 - 10:09

Vranje - Dragorad Stanić, novinar „Vranjskih“ i Sportskog žurnala, preminuo je u ponedeljak 13. novembra, posle kratke i teške bolesti, objavljeno je na portalu “Vranjskih”.

Dragorad Stanić, vrstan novinar i fotoreporter FOTO: Vranjske Dragorad Stanić, vrstan novinar i fotoreporter FOTO: Vranjske

Bio je prepoznatljiv kao dugogodišnji sportski novinar, ali je bio uspešan i u drugim novinarskim žanrovima, posebno reportaži i odličnim fotografijama iz svih društvenih oblasti.

Dragorad Stanić je rođen 1953. godine u Bogatiću, u Mačvi, a novinarsku karijeru započeo je pre više od 35 godina u Omladinskim novinama u Beogradu.

Od 1986. godine radio je u nedeljniku „Slobodna reč“ u Vranju u kojima je sve do gašenja lista 2009. godine ostavio neizbrisiv trag svojim izveštajima sa sportskih terena juga Srbije, te brojnim reportažama i tekstovima iz različitih društvenih oblasti.

Originalan i prepoznatljiv po stilu i načinu izveštavanja, Dragorad Stanić se iskazao i kao uspešan dopisnik beogradskih sportskih listova, "Sporta" i "Sportskog žurnala" i agencije Tanjug.

Od 1993. do 2006. godine njegovo ime našlo se na impresumu beogradskog nedeljnika „Duga“ za koji je napisao veliki broj zapaženih tekstova sa tematikom vezanom za Vranje i jug Srbije.

Kao vrstan fotoreporter, Stanić je negovao dobru fotografiju ne samo u sportu, pa je 2011. i 2012. godine njegova izložba fotografija o Saboru trubača u Guči pod nazivom „Muzika vetra i vatra duše“ sa uspehom obišla više od desetak gradova Srbije u Pčinjskom, Jablaničkom, Borskom i Zaječarskom okrugu.

- Dragorad Stanić je od 2013. godine radio kao sportski novinar u “Vranjskim novinama”, sve do marta ove godine kada je zbog teške bolesti i prikovan za postelju završio novinarsku karijeru.

U redakciji “Vranjskih” ostaće upamćen kao vredan i disciplinovan novinar i iznad svega korektan, iskren i dobar kolega.

Odlazak kolege Dragorada Stanića predstavlja veliki i nenadoknadiv gubitak za redakciju “Vranjskih” i medijsku scenu Vranja i juga Srbije, a ponajviše za sportsku scenu grada kojoj je podario najlepše i najproduktivnije godine svoje novinarske karijere
– navode njegove redakcijske kolege.

Datum i mesto komemoracije i sahrane bića saopšteni naknadno.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: