In memoriam: Verica Stošić

Lokalne vesti - Utorak 24.11.2020 - 10:46

Kolektiv Gimnazije "Bora STanković" u Vranju uputio je poslednji pozdrav svojoj koleginici, pedagogu Verici Stošić.

Verica Stošić FOTO: Gimnazija Verica Stošić FOTO: Gimnazija
Verica Stošić je rođena 1951. u Vranju. Završila je Gimnaziju „Bora Stanković“ u Vranju, potom Filozofski fakultet u Skoplju, odsek pedagogija.
 
Od februara 1980. do 2016. radila je u Gimnaziji kao stručni saradnik-pedagog.
 
U školi je provela skoro 40 godina radeći svoj posao odgovorno, dostojanstveno, srdačno sa mnogo razumevanja i ljubavi prema pozivu i pedagoškom radu.
 
Bavila se sa uspehom i naučno-istraživačkim radom.
 
Veliki trud je posvetila i promocijom i isticanjem značaja vranjske Gimnazije, te je jedan od autora monografije "Vranjska gimnazija" 2016. godine.
 
Bila je spona u saradnji Gimnazije sa brojnim ustanovama u Vranju i Srbiji: Crveni krst, Zavod za tržište rada, fakulteti, više škole i akademije, Vojska Srbije, Zavod za unapređenje zdravlja, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Dom učenika.
  
Generacije učenika, kolege i roditelji su svedoci njenog pedagoškog pristupa, pristojnosti i posebnog odnosa koji se svodio na umerenost u komunikaciji, i na ukazivanju važnosti vaspitanja, obrazovanja i odgovornog ponašanja. 
 
Iz ugla nastavnika, imali smo sjajnog pedagoga i učitelja, iz ugla škole i saradnika pravog timskog vođu, iz ugla učenika ostaju sećanja na susret sa čovekom koji vas poziva i ume da vas sasluša i vidi kao individualnu ličnost.  
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: