Inicijativa Vranjanaca pretvara se u realnost: POSADI SVOJ HLAD sa 100 sadnica belog jasena

Lokalne vesti - Petak 09.04.2021 - 14:32

U okviru projekta ,,Posadi svoj hlad'' danas je u Vranju podeljeno 100 sadnica belog jasena obrazovnim ustanovama i građanima koji su bili zainteresovani da se priključe akciji.

Deo sadnica namenjen školama i predškolskoj ustanovi FOTO:vranje.org.rs Deo sadnica namenjen školama i predškolskoj ustanovi FOTO:vranje.org.rs
Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji se zahvaljujući inicijativi naših građana uključio u realizaciju projekta ,,Posadi svoj hlad'', rekla je ovom prilikom zamenica gradonačelnika Zorica Jović
 
- Ovo je još jedan dokaz da lokalna samouprava vodi računa o onome što je najbitnije, a to je zaštita životne sredine. 
 
Treba naglasiti da su sadnice za naše sugrađane nabavljene zahvaljujući sponzorima sa teritorije grada. 
 
Ovo je prva u nizu akcija koje će se organizovati sa ciljem podizanja ekološke svesti građana
 
Na ovaj način grad će dobiti još više zelenih površina i još više hladovine, baš kao što i sam naziv projekta kaže ,,Posadi svoj hlad'' - rekla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. 
 
Po rečima gradskog većnika Nebojše Stamenkovića cilj ovog projekta je da se podelom sadnica belog jasena utiče na svest građana o neophodnosti očuvanja životne sredine
 
- Danas delimo 100 sadnica. Od ovog broja 10 posto namenjeno je školama i predškolskoj ustanovi u Vranju - rekao je Stamenković. 
 
Građanima su dostavljena i uputstva za sadnju, dok su se na samim sadnicama nalazile vezice sa logotipom donatora, kao i praznim delom za upisivanje datuma sadnje i imena lica koje je posadilo ,,svoj hlad ''.  
 
Inače, projekat ,,Posadi svoj hlad'' usaglašen je sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i sa ciljevima svetske akcije "Trillion Trees" Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u kojoj je organizacija "Posadi svoj hlad" partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji.  
 
Ovaj projekat je  takođe usaglašen sa  evropskim Zelenim planom u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije uz podršku brojnih institucija.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Branko Andjelkovic
09.04.2021. , 16:46
Samo za ulicu Bore Stankovica treba 100 sadnica-samo je pitanje gde ih posaditi?