Inicijativa za RAŠČINJENJE i UKLANJANJE vladike Pahomija

Lokalne vesti - Utorak 31.07.2018 - 10:59

Vranje - Crkveni odbor Crkvene opštine Klinovac pokrenuo je inicijativu za raščinjenje i uklanjanje vladike Pahomija iz Eparhije vranjske.

Vladika vranjski Pahomije FOTO: D. Ristić/OK Radio Vladika vranjski Pahomije FOTO: D. Ristić/OK Radio
Crkveni odbor u saopštenju koje potpisuje predsednik Stojan Stevanović, navodi da je krajnji rok za realizaciju ove inicijative do 1. novembra ove godine – na Dan Svetog Oca Prohora Pčinjskog.
 
- Vladika Pahomije je svojim činjenjem i nečinjenjem (tiranija nad vernicima, malverzacije sa parama, homoseksualizam, pedofilija, jeres, sataniza, …) doveo Srpsku pravoslavnu crkvu na rub nezapamćene sramote.
 
Vrhunac svega je čin kada je mati Stefanida napustila Manastir Sveti Prohor Pčinjski – stoji u saopštenju.
 
Ovaj odbor je zakazao i konferenciju za štampu na kojoj će, kako se najavljuje, novinari dobiti saopštenje, a imaće i priliku da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Coce
31.07.2018. , 13:07
Toga je odavmo trebalo odavde prebaciti na drugoj mesto pa tamo neka vrslja
lojalisfa
31.07.2018. , 18:47
Uz svo postovanje autonomije i samostalnosti srpske pravoslavne crkve, krajnje je vreme da javna tajne ne bude vise tajna i da cinjenicama i dokazima se organi crkve jasno oglase,..