Inspekcija kreće u kontrolu BRANJA DIVLJE BOROVNICE

Lokalne vesti - Petak 24.07.2020 - 12:16

Republički inspektori Ministarstva zaštite životne sredine i čuvarska služba PIO,,Vlasina“, upravljača Turističke organizacije opštine Surdulica, organizovaće tokom jula i avgusta vanredne kontrole u oblasti zaštite prirode na teritoriji Predela izuzetnih odlika “Vlasina”.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

U nadležnosti Republičkih inspektora i čuvarske službe je kontrola sakupljanja i korišćenja divlje flore i faune.

Na osnovu iskustva iz prethodnih godina i opravdane sumnje da će sakupljači brati borovnicu u periodu kada još uvek nije zrela, kao i da će se sakupljanje vršiti nedozvoljenim sredstvima, grabuljama,
inspekcijski nadzor biće obavljen radnim danima, vikendom, u kasnim večernjim satima i tokom noći.

U navedenom periodu biće pojačana kontrola na terenu i u preduzećima koja se bave otkupom i prometom zaštićene vrste, borovnice.

Sve nepravilnosti biće sankcionisane u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode.

Inspekcijski nadzori biće obavljeni u pratnji čuvara zaštićenog područja i policije.

Inspekcijski nadzori se obavljaju u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode, Uredbom o proglašenju i zaštiti PIO,,Vlasina“ i Uredbom o stavljanju pod kontrolu korišćenja i prometa divlje flore i faune.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Milan Simovic
24.07.2020. , 13:03
Zašto ti isti inspektori ne idu da vide ugrožavanje životne sredine za Mini Hidro Centrale koje su urnisale Srbiju i iste zabrane i počinitelje surovo kazne, baš će neko da se obogati od borovnica!!!
Siri
25.07.2020. , 10:51
Ma ti inspektori da idu da kontrolisu hranu sto prodaju na ulicu a ne gluposti ko bere borovnice,blam.
Eta
25.07.2020. , 22:55
PDV