Ispisana istorija: Evropsko ZLATO za Aleksandra i BRONZA za Veljka VIDEO

Lokalne vesti - Četvrtak 12.05.2022 - 13:30

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke je na Evropskom prvenstvu u Bukureštu po prvi put u istoriji, od 2015. godine od kad se naša reprezentacija takmiči na Evropskim i Svetskim prvenstvima, osvojila zlatnu medalju i prvo mesto u juniorskoj kategoriji.

Veljko Petrović, Jovana Arnautović i Aleksandar Stanković FOTO: Facebook/Obaranje Ruke - Srbija - Armwrestling Veljko Petrović, Jovana Arnautović i Aleksandar Stanković FOTO: Facebook/Obaranje Ruke - Srbija - Armwrestling
Aleksandar Stanković iz Surdulice član kluba Can Opener iz Niške Banje ostvario je istorisjki uspeh i postao Evropski šampion u sportskom obaranju ruke u kategoriji do 85kg i po prvi put se čula himna Bože pravde.
 
Reprezentativci Srbije u juniorskoj kategoriji juče su dominirali na Evropskom prvenstvu, piše Srbija danas
 
Jovana Arnautović iz Šapca članica kluba "Hook" iz Trstenika osvojila je drugo mesto u kategoriji desna ruka 70kg+, treću medalju za Srbiju osvojio je još jedan Surduličnin, Veljko Petrović, član kluba Can Opener iz Niške Banje koji je osvojio treće mesto u kategoriji desna ruka juniori do 80kg. 
 

 
Aleksandar Stanković je prvog dana na Evropskom šampionatu osvojio i medalju levom rukom za treće mesto u svojoj kategoriji.  
 
Srbija za sada ima ukupno šest medalja a ostalo je još tri dana takmičenja na Evropskom šampoonatu. 
 
- Nadamo se da će i Seniori ostvariti odlične rezultate i da će osvojiti još medalja za Srbiju - navodi predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković koji je veoma ponosan na svoje takmičare.  
 
Sportsko obaranje ruke - Armwrestling doživljava ekspanziju i veliku popularnost kao sport, kako u našoj zemlji, tako i u svetu.
 
Očekuje se da armwrestling postane olimpijski sport 2028. godine u Los Andjelesu.
OK Radio, Srbija danas

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: