Istinski praznik za urbano Vranje

Lokalne vesti - Subota 17.08.2013 - 01:24

U petak uveče urbano Vranje živelo je u ritmu džeza.

Detalj sa koncerta (foto FB by Ivan) Detalj sa koncerta (foto FB by Ivan)

Karavan “Nišvil 2013” protutnjao je i kroz Vranje, svom silinom različitih ritmova, ukusa i ugođaja. Za nekoga sve, a za svakoga, sigurno, po nešto.

Na bini ispred Galerije Narodnog muzeja, kod parkinga, nastupili su  TG Collective iz Velike Britanije, Ragtime DD Band iz Bugarske, Gadjo Dilo iz Grčke i Proces iz Niša.

Na početku koncerta jedva stotinu do dve Vranjanaca, na kraju možda čak i više od 1.500 ljudi imali su šta i da vide i da čuju.

Britanci sviraju džipsi džez, uz primese flamenka i savremene muzike, a u postavi imaju čudan galimatijas flaute, violina i truba.

Grci su svirali svoju Manuš tradiciju, uz džipsi sving, naravno na grčki način. Čudna mešavina zvukova Balkana i Mediterana, uz sjajnog gitaristu i violinistu.

Ipak, bugarski Ragtime DD bend potpuno je oduševio Vranjance. Ekipa sa viškom duvačkih instrumenata gotovo čitavo vreme svirala je standarde, i na kraju sišla u publiku, malobrojnu ali žilavu.

Na kraju, niški bend Proces i njihov ska rege pank.

Istinsko slavlje za urbano Vranje, koje je još jednom pokazalo da ma koliko malobrojno ipak postoji. I da ovakvi koncerti baš zbog njih imaju nekakav smisao.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: