ISTORIJSKOM ARHIVU fali odgovarajući PROSTOR

Lokalne vesti - Četvrtak 14.11.2019 - 14:32

Istorijskom arhivu "31. januar" u Vranju, u obavljanju osnovne misije ustanove, nedostaje adekvatan prostor, a jedno od potencijalnih rešenja je preseljenje ustanove u zgradu Antituberkoloznog dispanzera (ATD) koju trenuto koristi ZC Vranje.

Sa konferencije u SNS. Foto: S.Tasić/OK Radio Sa konferencije u SNS. Foto: S.Tasić/OK Radio

Borivoje Manasijević, direktor ove ustanove, kaže da je Vranje u ovom momentu jedini grad u Srbiji u kome Istorijski arhiv ne poseduje vlastitu zgradu, već funkcioniše u iznajmljenom prostoru.

- Arhivu su ranije nuđene parcele za izgradnju namenske zgrade, ali ideja nikada nije realizovana.

Mi planiramo da se već od ponedeljka obratimo Gradskoj upravi i gradonačelniku u pisanoj formi i da tražimo da nam na trajno korišćenje ustupe zgradu ATD-a, jer smo čuli da će lekarske službe biti iseljene iz nje
.

Taj bi prostor bi adekvatan za naš rad
- kaže Manasijević.

Istorijski arhiv u Vranju osnovan je 31. marta 1962. godine. Menjao nazive, a od 19. marta 1979. nosi današnji naziv "31. januar", po Danu oslobođenja Vranja od Turaka.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: