Iz Indonezije u Surdulicu: Sulaeman potpisao TROIPOGODIŠNJI UGOVOR sa Radnikom

Lokalne vesti - Sreda 19.02.2020 - 10:51

Od ovog proleća ljubitelji fudbala u Srbiji će moći da vidi i prvog Indonežanina u Superligi Srbije, saopštila je uprava surduličkog superligaša.

Sulaeman bio na meti klubova iz Belgije i Poljske FOTO: FK Radnik Sulaeman bio na meti klubova iz Belgije i Poljske FOTO: FK Radnik
Naime, Witan Sulaeman će biti prvi fudbaler iz ove azijske države koji će zaigrati u Super ligi Srbije, obzirom da je potpisao troipogodišnji ugovor sa Radnikom iz Surdulice.
 
Reč je o 18-godišnjem desnom krilu, članu indonežanske U19 reprezentacije koji je do sada bio pod ugovorom sa klubom PSIM Jogjakarta.
 
FK Radnik iz sezone u sezonu ulazi sa novim ciljevima, a to su izmedju ostalog promovisanje mladih igrača i opstanak u najelitnijem takmičenju, kaže generalni direktor Radnika, Marko Marković
 
- Tako smo i prepoznali ekspanziju fudbala na Istoku, a posebno na području Indonezije i danas je poseban dan za sve nas kada možemo da poželimo dobrodošlicu jednom mladom momku iz ovog dela sveta – navodi Marković.
 
Novi igrač u redovima Radnka spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji, ukazuje sportski direktor Radnika, Darko Gašić.
 
- Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademija u Indoneziji, Ragunan Athletes, a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jogjakarta odakle dolazi u naš klub. 
 
U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima preko 12 nastupa za selekciju U19 kao i  preko 13 nastupa za selekciju U23
 
Ta selekcija je od igrača koji su pet godina stariji od njega pa to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide upravo Witanov talenat – kaže Gašić.
 
Witan Sulaeman bio je meta klubova iz Belgije kao i poljske Lehije iz Gdanjska, ali se ipak odlučio za angažman u Srbiji.
 
- Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram. 
 
Istog sam mišljena i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu – kratko je izjavio mladi Indonežanin.
 
Witan Sulaeman je činom potpisivanja ugovora stekao pravo nastupa za Radnik, te će za tim u prvenstvenim mečevima moći konkurisati već od predstojećeg vikenda.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nenad
19.02.2020. , 18:54
I dosao u seoski klub koga posmatra 100 gledalaca