Izbori 2023. Promocija liste Ivica Dačić premijer Srbije: Mi smo se dokazali, pokazali da imamo kontinuitet i očekujemo pobedu na ovim izborima (FOTO I VIDEO)

Lokalne vesti - Nedelja 03.12.2023 - 10:43

Dokazali smo da možemo - i u sportu, i u zdravstvu, i u prosveti i u socijali - da napravimo najbolje moguće rezultate. Da brinemo i o građaninu, i o porodici, i o selu, o svim segmentima društva. To je naša lična karta i ogledalo svih socijalista Vranja.

Foto: OK Radio, M.Spirić Foto: OK Radio, M.Spirić
Ukoliko Srbija želi političku stabilnost, jer su socijalisti uvek obezbeđivali tu političku stabilnost, delili su sudbinu naroda i pre 5. oktobra i nakon 5. oktobra manjinska vlada Vojislava Koštunice koju smo podržali 2008.godine, otvorili evropsku perspektivu stranih ivesticija, perspektivu evropske integracije Srbije koja sa sobom nosi nove rizike, u to vreme postojala je Srpska radikalna stranka i DSS koji su zabijali glavu u pesak i nisu vodili računa šta se dešava sa našim državnim interesom u međunarodnoj areni.
 
Na drugoj strani smo imali tu opciju da otvorimo tu perspektivu, bilo je rizično, ali smo oslušnuli ono što je glas naroda i napravili smo ispravnu odluku. 
 
Srpska napredna stranka koja koja se udružila toj politici, nije izmislila novu politiku, nego se pridružila upravo našoj politici.
 
Posle 2012. godine, formirali smo s njima vladu, a premijer je bio Ivica Dačić, koji će uveren sam premijer biti i posle 17. decembra", rekao je Ružić na promociji u sali vranjskog teatra.
 
Onima koji nam spočitavaju zbog imena naše liste i osporavaju naš legitiman politički cilj da pobedimo u političkoj utakmici, postavio bih pitanje - a zašto oni postoje, za šta se oni bore nego da dođu na vlast", rekao je u Vranju Branko Ružić, potpredsednik SPS-a, govoreći na centralnoj predizbornoj promociji odborničkih kandidata sa izborne liste Ivica Dačić premijer Srbije u Vranju.
 

 
Prenoseći pozdrave Ivice Dačića, Ružić je naglasio da je upravo mesto premijera politički cilj ove liste.
 
Šef vranjskh socijalista Zoran Antić podsetio je da je SPS, pre devetnaest godina, krenuo upravo iz pozorišne sale u Vranju u nešto u šta niko nije verovao.
 
"Krenuli smo u izbore 2004. godine kada su nas neki, koji su sada u raznoraznim političkim opcijama i bojama, opisivali kao prošlost i statističku grešku.
 
A mi smo ih 19. septembra te godine sve ubedljivo pobedili", podsetio je Antić.
 
Dodao je da je SPS već nekoliko godina u koaliciji sa SNS-om na lokalu.
 
"Išli smo na izbore za savete mesnih zajednica, dva puta podržali zajedničkog kandidata za predsednika republike, nikoga ne doživljavamo kao političkog protivnika, naprotiv.
 
Svi koji žele da dođu da sarađuju sa SPS-om imaju tu mogućnost.
 
Dokazali smo da možemo - i u sportu, i u zdravstvu, i u prosveti i u socijali - da napravimo najbolje moguće rezultate.
 
Da brinemo i o građaninu, i o porodici, i o selu, o svim segmentima društva.
 
To je naša lična karta i ogledalo svih socijalista Vranja.
 
S tim ciljevima i s ciljem opstanka SPS-a spremni smo da 17. decembra na izborima izginemo svi do poslednjeg za 4 u Vranjskoj Banji, 4 u Vranju i za dvojku na republici", rekao je Antić.
 
Stefan Stanković, nosilac odborničke liste u Vranju, rekao je da je čast biti prvi među jednakima na lokalnoj listi socijalista koja, kako je naglasio, "okuplja veliki broj uglednih ljudi".
 
On je rekao da svi sa lokalne liste čine "tim koji će u nedelju 17. decembra biti pobednički".
 
Konstatujući da socijalisti postoje pune 33 godine, naglasio je da je to pokazatelj da im "građani veruju".
 
Naznačio je da su grad "stvarali i gradili socijalisti", da je sve u Vranju "izgrađeno vrednim rukama i vizijama socijalista".
 
"Godine 2016. izgubili smo izbore od gorih, nestručnih ljudi sumnjivog znanja i morala.
 
Vaspitavani smo da pametniji popušta pred glupošću i izmišljenim aferama o našem tadašnjem gradonačelniku.
 
To im ne smemo zaboraviti", rekao je Stanković.
 
Danas su "istina i pravda na strani socijalista", dodao je.
 
"Izbori su pred nama, a imamo dve mogućnosti.
 
Prva je da popustimo pred glupošću i nestanemo sa političke scene, a druga da mi sa ove liste, koji smo pametniji, bolji i pošteniji ubedimo građane da smo mi njihov pravi izbor 17. decembra", dodao je Stanković.
 
Skup je počeo pesmom „Veseli se srpski rode“ i himnom Srbije „Bože pravde“, a izvedena je i numera „Pravoslavlje“ grupe Galija.

Foto Galerija

Konvencija SPS-a

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Bora
03.12.2023. , 20:43
Socijalisti kako vas nije sramota ....hocete vlast....nece da moze idete u politicku proslost ovog puta...