Izlazi iz bolnice beba čija je majka umrla od korone tokom prorođaja

Lokalne vesti - Sreda 07.10.2020 - 11:09

Beba heroj, Aleksandar Ivanović, čija je majka Brankica umrla od korone tokom porođaja na respiratoru, posle dva i po meseca ide kući.

Mališan diše dobro, nije više na kiseoniku, jede sve samostalno FOTO: ilustracija/Pixabay Mališan diše dobro, nije više na kiseoniku, jede sve samostalno FOTO: ilustracija/Pixabay
Mališan, koji je rođen u sedmom mesecu, sa svega 920 grama 27. jula, dok su mu majku nekoliko puta reanimirali da bi se živ rodio, već ima 2.100 grama i spreman je da napusti Klinički centar Niš i ode kući u okolinu Vranja.
 
- Beba će najverovatnije sutra kući. Stabilno je, ima 2.100 grama, diše dobro, nije više na kiseoniku, jede sve samostalno, nema više nikakve sonde, neurološki je dobro. 
 
Kolima hitne pomoći mališan će danas ići na Institut za neonatologiju u Beograd na pregled očiju, jer ima slabost očnog živca, pa mora da se proveri vid zbog eventualno toksičnog dejstva kiseonika - kaže za Kurir dr Dejan Milojević, načelnik pedijatrijske intenzivne nege.
 
Već danas popodne beba će biti vraćena u KC Niš i sutra je planiran otpust.
 
Podsetimo, mališan heroj nadljudskim naporima lekara došao je na svet živ tokom porođaja trudnice na respiratoru obolele od kovida Brankice Ivanović iz okoline Vranja, koja je tog 27. jula i i preminula.
OK Radio, Kurir

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: