Izložba „Kad je svet stao, oni nisu”

Lokalne vesti - Četvrtak 22.07.2021 - 11:59

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Ministarstvo za evropske integracije u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena i delegacijom Evropske unije organizovali su izložbu prvu u Francuskom institutu u Beogradu 8 marta 2021. godine. i u raznim gradovima Srbije.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Vladičin Han je jedna od opština gde će građani moći da posete izložbu “Kad je svet stao, nisu”.

To je izložba koja slavi i odaje priznanja svim vođama žena, a sastoji se od likovnih fotografija deset žena iz Srbije, svih sfera života koja je dala primer i doprinela boljem funkcionisanju i bržem oporavku našeg društva tokom pandemije.


Izložba je otvorena 19.07.2021. godine u holu Centra za kulturne delatnosti, turizam i Biblioteke opštine Vladičin Han u trajanju od dve nedelje.

Vladičin Han prepoznat je kao jedinica lokalne samouprave koja obraća pažnju na strateški pristup, politiku zapošljavanja i rodnu ravnopravnost u Srbiji.


U okviru projekta ′′ Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji ", koji realizuju Fondacija Ana i Divac i Fondacija za demokratiju, uz podršku Fondacije Balkan za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške; u opštini Vladičinog Hana, ovaj projekat se sprovodi, uz preporuku za integrisanje perspektiva rodne ravnopravnosti u lokalnom planiranju zapošljavanja.

Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost i Lokalni akcioni plan zapošljavanja u završnoj fazi izrade i usvajanja za period od 2022. do 2023.

Izložba “Kad je svet stao, nisu”, je deo pripremnih aktivnosti pomenuti akcioni planovi.


Otvaranju izložbe prisustvovali su: Nikola Stamenković , pomoćnik predsednika Vladičin Han, Slobodanka Andrejević, predsednik Komisije za rodnu ravnopravnost, Časlav Mladenović ,direktor Centra za kulturne delatnosti, turizam i biblioteku, predstavnici nevladinog sektora i institucije na lokalu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: