Izložba Nevene Živković u Galeriji Narodnog muzeja

Lokalne vesti - Petak 05.08.2022 - 10:20

,,Igra nasumice’’ naziv je izložbe slika i digitalne grafike Nevene Živković, slobodne umetnice iz Beograda, koja će biti otvorena u petak, 5. avgusta, u 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja.

Nevena Živković rođena je 1996. godine u Beogradu, gde je završila srednju umetničku školu, odsek firmopisac – kaligraf. Na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu diplomirala je 2019. godine, na odseku Primenjeno slikarstvo. Učesnik je brojnih zajedničkih izložbi, dok je samostalnu postavku pod nazivom ,,Odvajanje od nepotrebnog’’ održala 2021. godine u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Vrbasu. Član je ULUS –a, a od 2020. godine volontira za časopis ,,KUŠ’’ koji se bavi promocijom kulture i umetnosti na srpskoj sceni. Izložba u Vranju odabrana je na konkursu za izlagačku delatnost Galerije Narodnog muzeja za 2022. godinu. Finansijski je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja  u okviru projekta ,,Godišnji program GNM Vranje za 2022.godinu''.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: