Izložba SINERGIJA Zorana Petrušijevića ZOP-a Vesne Marinković Stanković i Eve Meštrović

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.04.2024 - 10:30

Umetnost dobija novo značenje dok Galerija Narodnog muzeja otvara svoja vrata za jedinstveno iskustvo - izložbu slika pod nazivom "Sinergija". Ovaj spektakularni događaj će se desiti u utorak, 23. aprila 2024. godine u 19 sati, u velikoj sali muzeja.

Foto:Promo Foto:Promo
Glavni fokus ove izložbe je na radovima troje izuzetnih umetnika: Zorana Petrušijevića ZOP-a, Vesne Marinković Stanković i Eve Meštrović. Mešavina stilova, tehnika i vizija ovih umetnika stvara fascinantnu sinergiju koja će posetioce odvesti na putovanje kroz različite dimenzije umetnosti.
 
Posebno je zapaženo učešće Eve Meštrović, talentirane umetnice iz Rijeke, Hrvatska, čija je selekcija na izlagačkom konkursu GNM u Vranju za 2024. godinu donela novo osveženje galerijskom prostoru. Njeni radovi oslikavaju bogatstvo inspiracije i dubinu emocija, privlačeći pažnju svojom originalnošću i virtuoznošću.
 
Ova izložba nije samo prilika za estetsko uživanje, već i za dublje promišljanje o spoju različitih umetničkih perspektiva i njihovom uticaju na našu percepciju sveta oko nas. Neka "Sinergija" postane prostor susreta umetnosti i duše, inspirišući nas da promenimo perspektivu i otvorimo umove ka novim horizontima.
 
Biografije umetnika:
 
Eva Meštrović
 
Rođena jeu Zadru 1994. godine.Školu Likovnih umetnosti u Splitu završila 2012. godine.Po završetku srednje škole  priprema se za fakultet u Likovnoj  radionici Narodnog univerziteta u Vranju , pod vođstvom Vesne Marinković Stanković. Magistrirala je 2020. godine na  Akademiji  primjenjenih umjetnosti  u Rijeci, u klasi prof.art. Siniše Majkusa.
 
Za sobom ima šest samostalne (u Vranju, Splitu, Solunu , Zagrebu)  i učestvovala je na više od dvadesetak grupnih izložbi . Dobitnica je  priznanja  za likovni rad i doprinos u Likovnoj radionici 2015. godine  i iste godine objavljuje knjigu „Tragovi u beskraju“.Osvojila je Treće mesto na književnoj večeri „Riječka perspektiva“u Rijeci, 2017. godine.Učesnik je  prvog ˮBijenala slikarstva i kiparstva “u Opatiji.Njene slike našle su se i u scenografiji američkog filma „Dina 2“.Živi i radi u Rijeci.
 
Gosti na izložbi:
 
Zoran Petrušijević ZOP
 
Rođen je  1943. godine u Vranju. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu , na odseku za slikastvo, u klasi prof. Ljubice Sokić, i magistrirao kod istog profesora 1968. godine.Član je ULUS-a od 1972. godine.Živi i radi u Vranju.
 
Vesna Marinković Stanković
 
Rođena je  1962. godine u Nišu.Završila srednju umetničku školu „Đorđe Krstić“ u Nišu.Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. M.V. Mirskog, na odseku za primenjeno slikarstvo, završila 1987. godine. Radi kao voditelj Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju od 1997. godine.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: