Izložba U MENI Ivane Dragutinović u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 20.10.2020 - 10:33

U maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju u četvrtak 22. oktobra u 10 časova biće otvorena izložba „U MENI“ Ivane Dragutinović Sokolovski, dr umetnosti iz Beograda.

Foto: Promo Foto: Promo

Ivana Dragutinović Sokolovski rođena 11. maja 1974. godine u Beogradu.

Diplomirala je 1999.godine, magistrirala 2003. i doktorirala 2015. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.


Iza sebe ima devet samostalnih izložbi, a učestvovala je i na više od pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Bavi se slikom, crtežom, skulpturom, muralom, instalacijom, videom, performansom, organizacijom umetničkih simpozijuma, pedagoškim radom.


Učesnica je velikog broja radionica, međunarodnih konferencija, simpozijuma, kolonija,komisija, žirija, umetničkih saveta itd.

Dobitnica je značajnih nacionalnih priznanja. Autorkini radovi nalaze se u brojnim privatnim kolekcijama i javnim ustanovama.Živi i radi u Beogradu.


Inače, ovo je još jedna u nizu izložbi koje se organizuju u okviru projekta ''Godišnji proram Galerije Narodnog muzeja u Vranju za 2020. godinu'' koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: