Iznuđen potez: Borina nedelja i u BEOGRADU

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.03.2017 - 12:21

Zbog neizvesnosti sa finansiranjem, program ovogodišnje „Borine nedelje“ biće izveden paralelno u Vranju i Beogradu, saznaje OK Radio.

Sa prošlogodišnje, 50. po redu Borine nedelje FOTO: D. Ristić/OK Radio Sa prošlogodišnje, 50. po redu Borine nedelje FOTO: D. Ristić/OK Radio

Prema našim nezvaničnim saznanjima, iz krugova bliskim Književnoj zajednici „Bora Stanković“, koja je zvanični organizator manifestacije, organizaciju dela programa preuzeće Srpsko književno društvo i Udruženje književnika Srbije.

- To je dokaz da srpska književna javnost, za razliku od gradskog rukovodstva, stoji iza ove renomirane književne manifestacije, koja je odavno prerasla lokalne okvire.

To je jedna od posledica nezainteresovanosti lokalne vrhuške za „Borinu nedelju“, mada i bez toga postoji potreba za unapređenjem programa ove manifestacije
– kaže naš izvor.

Prema najavama, izvođenje programa „Borine nedelje“ u Beogradu bi trebalo da se nastavi i narednih godina.

Prvi čovek Zajednice, Miroslav Cera Mihailović za OK Radio navodi da će više detalja o ovogodišnjoj „Borinoj nedelji“ saopštiti na konferenciji za štampu, koja bi trebalo da bude održana u utorak.

- Za sada je sigurno da će program manifestacije morati da bude, silom prilika, redukovan, jer je još uvek neizvesno u kom obimu će je Grad podržati.

To neće biti na uštrb kvaliteta, već kvantiteta, odnosno broja učesnika i takva koncepcija je iznuđena, ali ćemo više detalja saopštiti u utorak
– navodi Mihailović.

Tri dana pre početka „Borine nedelje“, još uvek nije došlo do susreta između čelnika Književne zajednice i Grada oko dogovaranja podrške manifestaciji, iako je on najavljivan još od početka godine.

Organizatori su učestvovali na konkursu Grada za projekte iz kulture, ali su po njima, sporna i zaostala dugovanja iz prošle godine, kao i pitanje smeštaja učesnika, jer je Zajednica lane, sudskom odlukom izmeštena iz dotadašnjeg sedišta, Pribojčićeve kuće.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: