Jačanje BEZBEDNOSTI ĐAKA u saobraćaju: Akcije i više patrola

Lokalne vesti - Petak 06.09.2019 - 10:06

Pripadnici Policijske uprave (PU) Vranju su u četvrtak izveli akciju "Škola" sa učenicima OŠ "Radoje Domanović", sa ciljem unapređenja bezbednosti osnovaca u saobraćaju.

Posebna pažnja usmerena na prvake FOTO: OK Radio Posebna pažnja usmerena na prvake FOTO: OK Radio
U okviru akcije, pripadnici PU Vranje su održali sastanak sa predstavnicima osnovnih škola u Vranju na kojima je analizirano stanje bezbednosti u prethodnoj školskoj godini i utvrđene su aktivnosti za ovu školsku godinu, rekao je Goran Filipović, oficir Odeljenja saobraćajne policije PU Vranje.
 
- Od prvog dana nove školske godine realizujemo akciju "Škola", tokom koje se sprovodi pojačana kontrola saobraćaja na ulicama i raskrsnicama u zonama škola kojima se najčešće kreću učenici pri dolasku i pri povratku kućama.
 
Pojačane kontrole posebno će biti usmerene na sankcionisanje prekršaja za vožnju nedozvoljenom brzinom, za nepropuštanje pešaka a posebno đaka na obeleženim pešačkim prelazima.
 
Najveća pažnja posvećena je prvacima kojima naši policajci pružaju pomoć na prilazima školama.
 
Njima će biti održana i predavanja o bezbednosti u saobraćaju - rekao je Filipović.
 
Najavljeno je da će se stanje bezbednosti kontinuirano analizirati u svim školama i na osnovu toga "usmeravaće se rad policijskih službenika".
 
- U zonama škola tokom čitave školske godine, biće pojačana pozornička i patrolna delatnost - najavio je Filipović.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: