Janković: Još nije ispunjen PUN POTENCIJAL INFEKCIJE

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2020 - 11:44

Imunolog Srđa Janković je upozorio da još postoji potencijal da se situacija poboljša ili pogorša ukoliko se ne nastavi rigorozno sprovođenje mera.

"Ne postoji starosna grupa koju treba smatrati zaštićenom" FOTO: Screenshot
Janković je rekao da još nije ispunjen "pun potencijal" infekcije.
 
- On postoji tako da stvari mogu da krenu na bolje, čemu se svi nadamo, ali i na gore.
 
Ako budemo dosledni i solidarni u sprovođenju mera i ako budemo svi zajedno mislili da što pre dovedemo do jenjavanja epidemije, postoje uslovi da se situacija poboljša - kazao je Janković.
 
Ocenio je da je izbegavanje zaražavanja "okosnica bilo kakve strategije" sprečavanja da virus uđe u najširu populaciju.
 
Janković je rekao da Beograd ima najveći potencijal za širenje infekcije kao grad sa velikim brojem stanovnika, velikom gustinom naseljenosti i specifičnim ekonomskim i socijalnim aktivnostima ali je dodao da to ne znači da bilo koji drugi grad ne treba posmatrati kao potencijalno žarište.
 
On je ponovio da ne postoji starosna grupa koju treba smatrati zaštićenom od zaraze i da posledice infekcije mogu biti ozbiljne i kod osoba koje su izlečene.
 
- Većina pacijenata može da prođe bez njih, to se ne dešava svakom i uvek - kazao je Janković i dodao da deca retko dobijaju ozbiljnu kliničku sliku.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: