Javne govornice pred gašenjem

Lokalne vesti - Petak 21.09.2012 - 11:15

Na teritoriji Pčinjskog okruga ima ukupno 272 „Halo“ govornice, od kojih je čak polovina, zbog napada vandala, van upotrebe.

"Halo" govornica
Od tog broja  na teritoriji vranjske opštine ima 154, dok  Grad Vranje raspolaže sa 112 govornica, kažu nadležni u Telekomu.
 
Predrag Marić, koordinator za tehniku u ovoj firmi,  kaže da mnoge od njih  ne rade, a i one koje rade uglavnom ne ostvare apsolutno nikakav prihod tokom meseca. 
 
Ono što predstavlja  još veći  finansijski gubitak Telekomu  je i to što pojedine lokalne samouprave naplaćuju ovoj firmi deo javne površine na kojoj  se nalazi aparat. 
 
- Jedna od njih je i Grad Vranje, koji Telekomu naplaćuje  taksu  za 53 govornice u gradu, u iznosu od 40 dinara dnevno po aparatu, što ako se pomnoži sa brojem dana u godini daje cifru od oko 780.000 hiljada dinara na godišnjem nivou - ističe Marić. 
 
Nerentabilnost velikog broja  govornica je i razlog zbog koga se na većini  mesta  planira njihovo uklanjanje u narednom periodu, napominje on. 
 
 - Tehnologija nepreduje, mobilni telefon sada ima skoro svaki građanin, pa nije ni čudo što samo pojedinci, i to ponekad, telefonski poziv obave sa „Halo“ govornice - kaže Marić. 
 

Ovakve govornice su prvi put postavljene 2.000 godine i  bile su aktuelne samo prvih nekoliko godina. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: