JEDINI U SRBIJI: Vranjski policajci bez MIGRANTSKIH DNEVNICA

Lokalne vesti - Četvrtak 20.04.2017 - 08:19

Policajcima iz PU Vranje koji su u decembru 2016. godine bili angažovani na poslovima u vezi migrantske krize nisu isplaćene dnevnice za taj posao.

Petrović: Imamo obećanja nadležnih FOTO OK Radio Petrović: Imamo obećanja nadležnih FOTO OK Radio

Marjan Petrović, predsednik Nezavisnog sindikata policije za PU Vranje, kaže da su dnevnice u te svrhe isplaćene svim policajcima u Srbiji, osim onima u Pčinjskom okrugu.

- Reč je o pripadnicima Inerventne jedinice policije PU Vranje, tačnije svih policijskih stanica u okrugu, koji su bili angažovani u decembru u Prihvatnom centru za migrante u Preševu.

Njima su bile isplaćene dnevnice za januar i februar, međutim, nečijom greškom, došlo je do toga da za decembar nisu rešene uplate.

U Beogradu sam u MUP - u dobio obećanje da će biti dat nalog finansijskoj službi da do kraja nedelje budu uplaćene zaostale dnevnice policajcima
- navodi Petrović.

Inače, dnevnice policajaca za rad sa migrantima za 24 časa rada iznosi 1.800 dinara.

Petrović, međutim nije želeo da otkriva o kom broju policajaca je reč kojima se duguju dnevnice, jer je broj pripadnika policije koji su angažovani u radu sa migrantima službena tajna.

Nezavisni sindikat policije i ovaj put poziva svoje članove kao i ostale zaposlene da im se obrate kada imaju slične probleme, tačnije kada nisu u mogućnosti da ih sami reše.

Upravo je navedeni slučaj, kažu sindikalci, klasičan primer smisla postojanja sindikata i pokazatelj zašto je sindikat važan za svakog radnika.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: