JoakimVujić: Šapčani izveli Šekspirova Dva viteza iz Verone

Lokalne vesti - Subota 31.10.2020 - 01:16

Ansambl Šabačkog pozorišta izveo je na 56. Festivalu "Joakim Vujić" u Vranju komad „Dva viteza iz Verone“ Vilijama Šekspira u režiji Mije Knežević.

Minimum scenografije i mnogo dobre glumačke igre FOTO: Promo Minimum scenografije i mnogo dobre glumačke igre FOTO: Promo
Ova komedija bavi se temama prijateljstva, ljubavi, vernosti i časti, aktuelnim u Šekspirovo vreme, jednako koliko i danas.
 
Dilema da li slušati pamet ili srce takođe je večita, ali se čini da je ona druga koju postavlja komad, otići u potrazi za srećom ili ostati, danas ima novu aktuelnost.
 
Teme vlasti, moći i odgovornosti, takođe su vanvremenske i naša svakodnevnica nam ih konstantno nameće kao usud.
 
Predstava „Dva viteza iz Verone“ izvedena je uz minimum scenografije i mnogo dobre glumačke igre.
 
Zabavan i sa puno dinamičnosti i scenskog pokreta, uz živo izvođenje muzike, komad maksimalno drži pažnju i zaokuplja publiku tokom čitava dva sata izvođenja.
 
Vranjska publika je burnim aplauzom pozdravila glumački ansambl koji je komad izveo ujednačenim, visokim kvalitetom.
 
Narednog festivalskog dana, u subotu, Narodno pozorište iz Pirota odigraće komad „Strah, jedna topla ljudska priča“, autorski projekat Igora Vuka Torbice, inspirisan delima Franca Ksavera Kreca.
 
Nastavlja se i prateći program 56. Festivala "Joakim Vujić", pa će u subotu biti organizovana promocija novih izdanja Sterijinog pozorja
 
Početak je zakazan za 18 sati na Maloj sceni Pozorišta "Bora Stanković".
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: