Još 70 miliona za Prvonek

Lokalne vesti - Sreda 14.08.2013 - 09:15

Završni radovi na akumulaciji „Prvonek“ kod Vrranja počeli su prošle nedelje jer je Vlada Srbije obezbedila dodatnih 70 miliona dinara za tu svrhu.

Podbranski deo Prvoneka Podbranski deo Prvoneka

Nadležni očekuju da će po završetku radova objekat konačno dobiti upotrebnu dozvolu.

Zamenik direktora gradskog „Vodovoda“ Srđan Dekić za OK Radio kaže da je projekat uređenja podbranskog dela radio institut "Jaroslav Černi", dok će završne radove u tom delu izvoditi radnici preduzeća "Hidrotehnika".

- Kada se budu završili svi radovi na saniranju puta, zaštiti brane i uređenju akvatorijuma, očekujemo izdavanje upotrebne dozvole.

Akvatorijum ispod brane je i sada dosta uređen, ali je potrebno vodu sprovesti sa površine jezera, jer sada ide sa dna i veoma je hladna.

Prosto je nemoguće kupati se, a šteta je s obzirom da smo napravili i plažu za kupače.

Treba odraditi ozelenjavanje, saniranje klizišta, sređivanje prilaznog puta i biće to mali raj za izletnike – kaže Dekić i dodaje da će samo radovi na akvatorijumu koštati oko 30 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, završetak poslova na brani očekuje se krajem oktobra, dok će akvatorijum biti pušten u funkciju naredne godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: