Još jedan Vranjanac preminuo od korone u KC Niš

Lokalne vesti - Utorak 07.07.2020 - 14:54

U Kliničkom centru u Nišu u poslednja 24 sata od kovida-19 preminule su četiri osobe, saopštio je na konferenciji za novinare pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove za dr Goran Stanojević.

KC Niš: Za dan preminula četiri pacijenta FOTO: D. Ristić/OK Radio KC Niš: Za dan preminula četiri pacijenta FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kako je navedeno, reč je o pacijentima iz Vranja, Surdulice, Leskovca i okoline Niša i prosečne su starosti oko 70 godina.
 
Stanojević je naveo da je u Kliničkom centru u Nišu zbrinuto 226 pacijenata, od kojih je kod 103 potvrđen koronavirus
 
Leči se i 14 dece, od kojih je sedam pozitivnih, a svi su, kaže, stabilnog zdravstvenog stanja.
 
Šest pacijenata ima jako tešku kliničku sliku i na respiratorima su, dodao je Stanojević.
 
Prema njegovim rečima u Zdravstvenom centru Vranje zbrinut je ukupno 141 pacijent, u tri kovid bolnice, a 91 je pozitivan.
 
Na konferenciji je rečeno i da je 32 niških medicinskih radnika kovid pozitivno, jedan je preminuo, a jedan je na respiratoru.
 
- Sa jednim negativnim nalazom, imamo dva lekara i 56 medicinskih sestara i tehničara
 
Izlečen je 51 lekar, kao i 60 medicinskih sestara i 21 nemedicinski radnik, što je ukupno 132 zdravstvenih radnika - kazao je šef trijažnog epidemiološkog tima KC Niš, dr Nikola Milenković.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: