Još jedna ulica sa naplatom parkiranja

Lokalne vesti - Sreda 18.04.2018 - 08:59

Parking servis iz Vranja uveo je naplatu parkiranja i u ulici Cara Dušana, u njenom kraku koji se nalazi iza zgrade Višeg suda i Fonda PIO.

Nema više parkiranja za džaba. Foto: S.Tasić/OK Radio Nema više parkiranja za džaba. Foto: S.Tasić/OK Radio

Marjan Stanković, direktor „Parking servisa",  pojašnjava da je ovaj projekat još pre godinu ipo dana urađen.

- Parking mesta su iscrtana nedavno, iako je projekat već postojao.

Nismo želeli da od jednom obeležimo čitav grad, već jednu po jednu ulicu.

Ostala je za obeležavanje još jedna ulica u naselju Češalj, ali za sad ne nameravamo da tamo nešto u skorije vreme radimo.

U Cara Dušana je uvedena  crvena zona, a cilj je bio da se učini nešto da se saobraćaj rastereti, jer je bilo dosta prijava zbog nepropisnog parkiranja, zagušenja saobraćaja i poziva za inrevenciju pauk vozila
- navodi Stanković.

On dodaje da je sada saobraćaj u ovom delu grada dosta uređeniji, kao i da mnogi već kupuju mesečne karte za parkiranje u Cara Dušana, tako da za sada nema primedbi na nepropisno parkiranje.

No ono što je međutim primetno, jeste da su pojedina parking mesta  toliko mala, da se na njima može parkirati samo „Jugo“ ili neki manji automobil.

Stanković navodi da treba prijaviti takve nepravilnosti kako bi bile ispravljene.

- Sva mesta koja su manja od 2,4 metra u širini i 4,8 metara u dužini moraju biti proširena do standardnih dimenzija ili pak uništena.

Od tih dimenzija ne bi trebalo da budu manja, a standardi su da su dimenzije 2,5 i pet metara dužine
-  kaže Stanković.

 



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
selena
20.04.2018. , 01:59
Citav taj prostor je bio predvidjen da bude perking ali su korumpirani opstinski funkcioneri ustupili zemljiste advokatima da naprave ono ruglo od zgrade na 5 metara od kulturno-istorijskog spomenika.I posto tu ne postoje trotoari sta misle zaduzeni gde ce ljudi koji tu zive i prolaze da hodaju tom ulicom .Mozda ce da lete da bi Opstina mogla da zaradi pare.
Mrko
21.04.2018. , 17:39
Dali uopste ima prostora u celom gradu osim setalista bez parking mesta...
Mrko
21.04.2018. , 17:40
Dali uopste ima prostora u celom gradu osim setalista bez parking mesta...