Još jedna vranjska STOJANKA

Lokalne vesti - Nedelja 25.12.2016 - 11:30

Za ponedeljak 26. decembar zakazana je još jedna pozorišna premijera, „Stojanke bela Vranjanke“, u Domu Vojske u Vranju.

Detalj iz predstave FOTO D. Živković/promo Detalj iz predstave FOTO D. Živković/promo

Predstava je, saopštavaju autori, rađena po motivima istoimene pripovetke Borisava Stankovića, "Stojanke, bela Vranjanke", a  dramatizaciju i režiju potpisao je glumac vranjskog pozorišta Dragan Živković.

- Namera nam je bila da kroz pozorišni komad ispričamo priču o tome kako je nastala jedna od najpoznatijih vranjskih pesama, koja je uvrštena u našu nematerijalnu kulturnu baštinu.

Predstava nije samo ljubavna priča sa početka 19. veka, već i putovanje kroz društvene i socijalne prilike u Vranju tog vremena.

Želimo da našu publiku podsetimo na vrednosti i mane tog doba, na to kako se živelo, volelo i umiralo.

Da se makar na kratko vratimo svojim korenima, i oživimo ono Vranje, i ono što nekad beše. To što nekad beše, to smo zapravo mi, jer pričamo priču o našim precima
- kaže Živković.

Inače, u podeli je 15 glumaca, a glavnu ulogu tumači Jovana Stajić, učenica četvrte godine vranjske Gimnazije "Bora Stanković".

Glavnu mušku ulogu Šaćir bega igra Milan Stevanović, student četvrte godine kriminalistike.

Muziku za predstavu je pisao i komponovao Srđan Tomić i "Veseli doktori", a izbor kostima potpisuje Jovanka Mihajlović, dok je scenograf Miroslav Ilić.

Predstavu “Stojanke, bela Vranjanke" je podržao Grad Vranje kao projekat iz oblasti kulture kulture koje Grad finansira, a osim prijatelja predstave, partneri u realizaciji ovog projekta su Narodni muzej u Vranju i Pozorište "Bora Stanković".
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: