Još uvek na čekanju: Završetak vrtića u naselju Raška odložen za narednu godinu

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.12.2020 - 11:59

Vrtić u naselju Raška u Vranju jedina je kapitalna investicija čiji će završatak biti prolongiran za narednu godinu, izjavio je gradski većnik za finansije, Bojan Kostić.

Četvrta kapitalna investicija u ovogodišnjem budžetu FOTO: G. Mitić/OK Radio Četvrta kapitalna investicija u ovogodišnjem budžetu FOTO: G. Mitić/OK Radio
Razlog kašnjenja završetka ovog objekta značajnog za naselje Raška i čitav grad nije finansijske prirode, naglasio je većnik Kostić.
 
- U međuvremenu je došlo do izmene projektne dokumentacije i doprojektovanja, a samim tim i do izmene dozvole, tako da se radi o razlozima tehničke prirode.
 
Ipak, pandemija virusa korona takođe je doprinela da novi vrtić ove godine ne primi svoje prve stanare.
 
- Čak i da je sve bilo u redu, neizvesnost u vezi sa pandemijom nije nam dozvolila da ratujemo na više frontova.
 
Mi smo ove godine radili još tri kapitalne investicije: rekonstrukciju Ulice Bore Stankovića, uređenje Gradskog parka i Obilaznicu u Industrijskoj zoni, što je zaista impozantan rezultat u odnosu na veličinu grada i naše prihode – dodao je Bojan Kostić.
 
On je podsetio da se, pored ovih objekata, u Vranju radi i na stanovima za pripadnike službi bezbednosti, Centru za vanredne situacije, a lokalna samouprava sa svoje strane pomaže i u rekonstrukciji paviljona Opšte bolnice.
 
Novi, deveti po redu vrtić u Vranju bi trebalo da rastereti kapacitet ostalih objekata za smeštaj dece, posebno vrtića „Sunce“.
 
Izgradnja objekta površine 2.800 kvadratnih metaea u naselju Raška, na uglu Maričke i Ulice Marije Jocić, počela je septembra 2018. godine.
 
Predviđeni rok za završetak radova je 210 kalendarskih dana.
 
Vrednost radova iznosi oko 190 miliona dinara, a finansiraju ih zajednički lokalna samouprava i Ministarstvo privrede u okviru projekta “Gradimo zajedno”.
 
Objekat će imati 18 funkcionalnih celina, koje su predviđene za boravak dece i rad zaposlenih.
 
Maksimalni smeštajni kapacitet vrtića je projektovan za 234 mališana.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Vranjanac
15.12.2020. , 11:04
Ja ipak mislim da je na cekanju do neke nove vlade. Jer ovi samo ruse nista ne napravise do kraja! P.S. U prilog slike vise dela...