"Jovanča jezdi Jevropom"

Lokalne vesti - Sreda 17.07.2013 - 12:39

Književna zajednica „Borisav Stanković“ u Vranju nastavila je u sredu sa protestom pod nazivom „Stop uništavanju kulture“.

Cera Mihailovic Cera Mihailovic

Ovoga puta čitavo dešavanje organizovano je ispred zgrade Gradske uprave, a urednik Književne zajednice Miroslav Mihailović Cera kazao je da protest protiče u znaku tri „J“ što u prevodu znači „Jovanča jezdi Jevropom“.

Mihailović je u prisustvu medija na stepeništu gradske kuće pročitao jedanaest „otvorenih“ pitanja gradonačelniku Vranja u kojima kako je kazao nema ni reči o „konjaku“.

-Postavićemo jedanaest pitanja gradonačelniku pošto se oglušio o to da na jednom otvorenom razgovoru uz prisustvo medija otvorimo pitanja o ovoj temi, katastrofalnom stanju u kulturi  – kazao je Mihailović.

Prva  pitanja koje je urednik postavio gradonačelniku tiču se finansiranja funkcionera i njihovog odnosa prema građanima.

- Da li građani Vranja finansiraju funkcionere lokalne samouprave da bi radili za, ili protiv njihovih interesa. Da li vlast treba da funkcioniše kao servis građana, ili kao gospodar njihovih života, pravite li razliku između gradskog i sopstvenog budžeta, da li stavljate znak jednakosti između funkcije i zabave kao što to činite između kulture i zabave – pita urednik Knjževne zajedinice.

On gradonačelnika između ostalog pita, kada će savladati strah i odazvati se pozivu na otvoreni dijalog pred medijima o katastrofalnom sztanju u kulturi Grada čiji je gradonačelnik. Nisu izostala ni pitanja dokle mislite da ne poštujete Zakon o kulturi, Zakon o lokalnoj sampoupravi, Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Mihailović traži od Zorana Antića i odgovore na pitanja kada će po odluci sopstvenih organa  Književnoj zajednici uplatiti dugovanje od 600.000 dinara za održavanje „Borine nedelje“.  

- Da li zna da kao predstavnik izvršne vlasti treba da sprovodi sudske odluke i time štiti zakon kao i to da gradonačelnik treba da rešava probleme, a ne da ih stvara. Zašto nastavljate antikulturnu time i antinacionalnu politiku bivše vlasti, štitite nagrađujete i afirmišete njene nosioce, da li pravite razliku između pojmova legalitet i legitimitet i kada mislite da se povučete sa funkcije – pita Mihailović.
 
Poslednje pitanje na koje urednik vranjske Književne zajednice takođe očekuje odgovor od gradonačelnika je Da li je Jovanča Micić na putu oko sveta projezdio kroz Vranje?

Dokument sa jedanaest otvorenih pitanja gradonačelniku, predat je pisarnici Gradske uprave, gde je u prisustvu medija uredno zaveden i kao takav biće dostavljen kabinetu gradonačelnika Zorana Antića.
 

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: