JUMKO: Novi posao za MUP, trebaće nam i POMOĆ

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.12.2016 - 12:47

Kompanija „Jumko“ iz Vranja dogovorila je novi veliki posao i sa MUP-om za 2017. godinu, tako da će po svemu sudeći vranjskim tekstilcima trebati i pomoć kooperanata, najavljuju nadležni.

"Jumko" na putu oporavka? FOTO OK Radio

Nakon dogovora sa Vojskom Srbije oko posla za 2017. godinu u vrednosti od 350 miliona dinara, zvanično je potpisan i ugovor, a u međuvremenu je pregovarano i sa MUP-om.

Prema rečima predsednika NO „Jumka“ Branislava Popovića, dogovor je postignut i za posao oko izrade uniforme za srpske policajce.

Ove godine je „Jumko“ odradio ugovor sa MUP-om vredan 230 miliona dinara, a dogodine bi mogao da bude i dupliran, procenjuju u kompaniji.

- Još uvek se ne zna kolika će biti vrednost ovog posla, ali realno je da će to biti između 400 i 500 miliona dinara.


Ove nedelje ćemo precizirati tačan iznos vrednosti ovog posla, ali važno je da će se uniforme za policiju i naredne godine raditi u Vranju – odgovara Popović.

Prema proceni nadležnih u „Jumku“, ukupna vrednost ugovorenih poslova za narednu godinu dostići će milijardu i po dinara, pa se postavlja pitanje da li će vranjski tekstilci uspeti da svojim kapacitetima realizuju sve što je naručeno.

Radi se o do sada ugovorenim poslovima, jer ima još uvek nekih ugovora u najavi.

- Najverovatnije će nam trebati pomoć kooperanata, jer je moguće da dođemo u situaciju da ne možemo sve da stignemo.

Gledaćemo da angažujemo najpre firme iz Vranja, pa zatim iz Pčinjskog i eventualno Jablaničkog okruga, zavisno od dinamike posla
– navodi Popović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: