Jumko otvara pogon u BIH: Posao za STO RADNIKA

Lokalne vesti - Sreda 13.11.2019 - 10:02

Kompanija "Jumko" iz Vranja bi trebalo da do kraja godine otvori pogon u Drvaru, , gradiću Srba povratnika, smeštenom na teritoriji Federacije BiH, pišu "Večernje novosti".

"Jumkov" pogon kao pomoć Srbije Drvaru FOTO: D. Ristić/OK Radio
To su u utorak potvrdili član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji su posetili gradilište, navode "Novosti".
 
Dodik je rekao da je vest o otvaranju pogona u kojem će biti zaposleno oko stotinak radnika, važna ne samo za Drvar, već za celu BiH.
 
On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i Srbiji, koja time pokazuje pažnju prema srpskim povratnicima i opštinama u Federaciji BiH.
 
- Nadam se da ćemo ovaj objekat otvoriti do Nove godine zajedno sa rukovodstvom Srbije, koje će predvoditi Aleksandar Vučić
 
Sa čelnim ljudima Drvara ćemo promovisati ovaj uspeh koji će značiti povratnicima - najavio je Dodik.
 
Otvaranje "Jumkovog" pogona deo je pomoći Srbije Drvaru, koju je u septembru obećao predsednik Srbije prilikom posete toj opštini.
 
Radove na novom objektu "Jumka" obišlo je rukovodstvo Drvara, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, delegati SNSD u Domu naroda Parlamenta BiH među kojima je bio i Nikola Špirić
 
Sa njima je bio i generalni direktor "Jumka", Branislav Trajković, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč i načelnici srpskih opština u Federaciji BiH.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sasa
13.11.2019. , 20:48
Daj te bre pristojne plate radnicima yumka, rade ko konji za minimalac...
Sasa
13.11.2019. , 20:48
Daj te bre pristojne plate radnicima yumka, rade ko konji za minimalac...
Sasa
13.11.2019. , 20:48
Daj te bre pristojne plate radnicima yumka, rade ko konji za minimalac...