Jumko pravi ZAŠTITNE MASKE za jug Srbije

Lokalne vesti - Četvrtak 19.03.2020 - 20:55

Kompanija „Jumko“ iz Vranja angažovana je na proizvodnji zaštitnih maski za stanovništvo juga Srbije, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na večerašnjoj konferenciji za javnost.

"Jumko" mora da pojača proizvodnju FOTO: D. Ristić/OK Radio
Sledeće nedelje će cela Srbija biti snabdena maskama, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i precizirao da će biti obezbeđeno ukupno 10 miliona maski.
 
Kako je rekao, one će najpre biti podeljene institucijama, a potom i stanovništvu.
 
Vučić je istakaoi da su domaće firme sa juga Srbije počele pojačano da proizvode maske, to su „Jumko“ iz Vranja, i „Fiorentino“ iz Vlasotinca.
 
- "Jumko" pravi 6.000 i da treba da pojaca proizvodnju na 10.000 maski dnevno, kako bi snabdeo Pčinjski i Jablanički okrug.
 
Mi ćemo u međuvremenu da se snabdemo iz uvoza, celu Srbiju - nagalasio je on.
 
Vučić je zahvalio i zatvorenicima koji su, takođe, angažovani na izradi zaštitnih maski i najavio mogućnost da neki od njih, sa lakšim kaznama, zbog tog angažovanja dobiju i pomilovanje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: