Jumko: Štrajk do smene rukovodstva

Lokalne vesti - Nedelja 16.02.2014 - 23:58

Radnici “Jumka“ iz Vranja nastavljaju sa štrajkom do ispunjenja svih zahteva sindikata, saopštili su članovi ASNS u toj kompaniji.

Radnici Jumka pred fabrikom Radnici Jumka pred fabrikom

Snežana Veličković, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u „Jumku“ kaže da radnici neće raditi za mašinama dok se rukovodstvo kompanije ne promeni.

– Na sastanku sa premijerom Dačićem obećano nam je da će biti imenovan novi Nadzorni odbor koji će inicirati smenu sadašnjeg rukovodstva „Jumka“.

Dok se to ne desi i dok se ostali zahtevi reprezentativnih sindikata ne reše, radnici neće raditi za mašinama – kaže Veličkovićeva.

Podsetimo da je na sastanku u Vladi Srbije prihvaćen najveći broj zahteva radnika “Jumka”.

Sindikalni i štrajkački odbori su saopštili da su prijemom kod premijera delimično zadovoljni.

Inače, u Zdravstvenom centru Vranje u toku su poslednje pripreme za lečenje radnika “Jumka” sa neoverenim zdravstvenim knjižicama.

Jedna minimalna plata tekstilcima biće isplaćena do utorka, a druga početkom marta.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbediće posao za “Jumko” vredan 215 miliona evra, u narednih nekoliko godina.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: