Kad DS kadroviše

Lokalne vesti - Sreda 05.02.2014 - 17:22

Na sastanku GrO DS u Vranju izabrana su imena ljudi koji će na narednoj sednici Skupštine biti predloženi za direktore pojedinih javnih preduzeća i članove Gradskog veća.

DS Vranje DS Vranje

Po koalicionom sporazumu DS-a i SPS-a, demokratama su pripala preduzeća Direkcija za izgradnju, „Novi dom“, Centar za talente, pozorište „Bora Stanković“, Istorijski arhiv.

Takođe, tri člana Gradskog veća biće iz redova DS-a i jedan pomoćnik gradonačelnika.

Kako OK Radio saznaje, nakon jednog odlaganja sastanka Gradskog odbora zbog nesuglasica oko kadrovskih rešenja, u utorak uveče su demokrate ipak usaglasili stavove i spremili listu kandidata koja je predata mandatno-imunitetskoj komisiji na razmatranje.

Za direktora Direkcije za izgradnju predložen je Dragan Stojković koji je i ranije obavljao tu funkciju. Direktor „Novog doma“ biće bivši direktor Kavim Jedinstva Nebojša Radulović.

Za Istorijski arhiv predložena je Suzana Petrović, takođe ranija direktorka te ustanove. Direktorka Centra za talente biće Milena Mladenović.

U Pozorištu će prvi čovek biti Srđan Jovanović, bivši predsednik Omladinskog saveza.

Članovi Gradskog veća biće novinarka Nela Dimitrijević koja će biti zadužena za kulturu i informisanje, zatim o privredi će brinuti Perica Janković koji je i ranije bio na toj funkciji.

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu biće inženjer agronomije Zorica Popović.

I mesto direktora Slobodne zone pripašće po koalicionom sporazumu DS-u, ali demokrate na poslednjem sastanku nisu doneli kadrovsko rešenje za tu i funkciju pomoćnika gradonačelnika.

Kako saznajemo, mandatno-imunitetska komisija će o predloženim rešenjima raspravljati u sredu i nakon toga lista kandidata uvrštava se u dnevni red lokalne Skupštine, čija je sednica zakazana za petak.    
   
Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: