Kadet i šampion: Aca osvojio MEDALJU ZA SRBIJU u Zagrebu

Lokalne vesti - Petak 13.09.2019 - 13:51

Aleksandar Nikolić (20), kadet Vojne akademije iz Vranja, osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju na pesku.

Aleksandar Nikolić (desno) sa odličjem FOTO: Privatna arhiva Aleksandar Nikolić (desno) sa odličjem FOTO: Privatna arhiva
Svetsko prvenstvo u rvanju na pesku održano je proteklog vikenda u Zagrebu, a Nikolić je osvajač jednog od dva bronzana odličja za Srbiju.
 
Vranjanac Aleksandar Nikolić, u kategoriji do 80 kg i Strahinja Đermanović iz Valjeva u kategoriji do 90 kg osvojili su medalje, a u borbama za bronzu obojica takmičara pobedila su domaće predstavnike iz Hrvatske.
 
Nikolić je prošle godine osvojio je titulu prvaka Srbije u rvanju slobodnim stilom, u kategoriji do 74 kilograma na državnom prvenstvu koje je održano u Valjevu.
 
Ovim sportom se intenzivno bavim četiri godine, a pre dve godine postao sam državni prvak u rvanju slobodnim stilom, u juniorskoj konkurenciji.
 
Biti državni prvak je veliki uspeh i podstrek za dalji rad - rekao je Nikolić za 017dn SPORT.
 
Ovaj uspešni mladi sportista je, inače, student druge godine Vojne akademije u Beogradu, na kojoj je jedan od najboljih kadeta sa prosekom ocena od 9,00.
 
Na Svetskom prvenstvu u Zagrebu nastupili su osvajači evropskih, svetskih i olimpijskih medalja, što dovoljno govori koliko je jaka bila konkurencija na ovom takmičenju. 
 
Rvanje na pesku je neolimpijska rvačka disciplina koja pod okriljem Svetske rvačke fedetacije (UWW) poslednjih godina stiče veliku popularnost i ima dobre izglede da se jednog dana nađe i na Olimpijskim igrama.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: