Kako održavamo ZELENE POVRŠINE: Inspekcija kreće u PROVERU

Lokalne vesti - Četvrtak 23.05.2019 - 12:18

Komunalna inspekcija od 27. maja kreće sa vanrednom i pojačanom kontrolom primene i poštovanja Odluke o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Vranja i kontrolom uređenja zelenih površina.

Biće kontrolisane i škole FOTO: D. Ristić/OK Radio Biće kontrolisane i škole FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema odredama odluke Gradske uprave, upravnik svake stambene zajednice treba se stara o održavanju zemljišta za redovnu upotrebu zgrade.
 
- Ograde, zelenilo i drugi elementi uređenja zemljišta moraju se održavati tako da ne oštećuju zgradu i instalacije, i omogućavaju nesmetano korišćenje zgrade i površina na tom zemljištu – stoji u Odluci o kućnom redu u stambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Vranja.
 
Takođe, po Odluci o komunalnom uređenju grada Vranja, vlasnici odnosno korisnici su dužni da drveće, šiblje i ostalo urede ili uklone, a sve u cilju uređenja zemljišta i zelenila.
 
U cilju čišćenja i održavanja higijene grada, sve školske ustanove su dužne da, samostalno ili u saradnji sa nadležnim organima jedinice lokalne samouprave, preduzme mere u svrhu obezbeđivanja i unapređivanja uslova u kojima se ostvaruju sve aktivnosti ustanova.
 
To se posebno odnosi na uređivanje zelenih površina, ali i na obezbeđivanje šahti i slično.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: