Kako se troši 13. plata u TEKLASU

Lokalne vesti - Utorak 17.07.2018 - 10:59

Vranje - U kompaniji “Teklas Automotiv” u Vladičinom Hanu otvoren je bazen u krugu fabrike namenjen zaposlenima i članovima njihovih porodica, dok su svi koji u ovoj turskoj kompaniji rade dobili i 13. platu.

Radnici Teklasa. Foto: S.Tasić/OK Radio Radnici Teklasa. Foto: S.Tasić/OK Radio

Bazen se sastoji iz dva dela, i to onog namenjenog deci, dubine 60 centimetara, dok je već deo namenjen odraslima dubine do 170 centimetara.

Prostor oko bazena uređen je zelenim površinama, a kupačima je na raspolaganju i oko 200 ležaljki.

Radnici ove fabrike dobili su i 13. platu zajedno sa junskom zaradom.

U kompaniji “Teklas Automotiv”
u Vladičinom Hanu trenutno je zasposleno 550 ljudi.

Jedna od njih je i Sanja Veljković Nikolić, inženjer mašinstva, koja kaže da je prezadovoljna rauslovima rada i najnovijim potezom rukovodtsva kompanije.

- Iskreno nisam očekivala da ovako nešto kada sam se zapošljavala.

Kada je reč o stranim investitorima u Srbiji, uvek su ih pratile priče o malteritiranju radnika, lošim uslovima za rad i neredovnim isplatama.

Ovde je situacija sasvim drugačija.

Zarade se redovno isplaćuju, pa smo eto dočekali i da primimo 13. platu, početkom leta, u šta još ne mogu da verujem.

Bazen samo za nas je pa tek neverovatna priča, toga nije bilo ni u vreme komunizma, kada su bili bolji uslovi za radnike, prema priči naših roditelja.

Kako ću potrošiti platu još uvek ne znam, a u bazen ulazim čim se vreme prolepša.

Verovatno ću častiti sebe nekom letnjom halinjom, a ostalo ide u porodični budžet.

To što ovde mogu da se kupaju i članovi naših porodica, biće velika ušteda, jer nećemo plaćati karte na gradskom bazenu
- oduševljeno priča Sanja.

Njena kolegenica Nataša Zdravković po obrazovanju je učitelj i trenutno se nalazi na doktorskim studijama, a u “Teklasu” radi na poslovima inspektora kvaliteta.

- Svima nama mnogo znači što primo redovno platu, a 13. plata i to na početku leta, je veliko iznenađenje i motivacija za sve nas.

13. plata, pored redovnih dodatno doprinosi poboljšanju našeg budžeta.

Bilo je kritika što 13. plata nije uplaćena za Novu godinu, kao što je to nekada bilo, ali nama mnogo više odgovara da bude tokom leta, jer će mnogi da idu na odmor, pa će moći da plate deo aranžmana ili da je iskoriste na drugi način.

Bazen će svima nama dobro doći, jer većina zaposlenih ima decu, tako da ćemo svi zajedno uživati, jer je on prelep, a plus besplatan
- ukazuje Zdravkovićeva.

U „Teklasu“ su u toku radovi na izgradnji treće proizvodne hale, čime se stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mesta.

Plan rukovodstva je da do kraja 2020. godine zaposli ukupno 1.000 radnika.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku opštine Vladičin Han u okviru projekta "Pod budnim okom građana Vladičinog Hana". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja opštine Vladičin Han.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: