KANCELARIJA ZA KIM: SRBIN iz Gnjilana PRETUČEN NA KONČULJU

Lokalne vesti - Utorak 23.07.2019 - 13:57

Vranje / Bujanovac - Vojislav Todorović iz Gnjilana, star 70 godina, pretučen je i uhapšen u ponedeljak na administrativnom prelazu Končulj, što je novi eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija u Prištini prema srpskom narodu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Još jedan incident na Končulju. Foto: S.Tasić/OK Radio Još jedan incident na Končulju. Foto: S.Tasić/OK Radio

U saopštenju se dodaje i da je maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilј Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije.

Direktor Kancelarije Marko Đurić “najoštrije je osudio ovakvo necivilizacijsko i divlјačko ponašanje” i pozvao predstavnike međunarodne zajednice u južnoj pokrajini da konačno reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isklјučivo na osnovu etničke pripadnosti.

- Porodica Todorović jedna je od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu, te je očigledno za prištinske privremene institucije to dovolјan razlog za maltretiranje i hapšenje -  rekao je Đurić.

On je dodao da svima mora da bude jasno da su Srbi sa KiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo  zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: