Kantaru pozlilo dok je dolazio u sud: Odloženo suđenje u slučaju pretnji vlasnici OK Radija (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 27.04.2023 - 13:12

Glavni pretses na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući, odložen je za 12. maj.

Dovođenje Nikolća na suđenje. Foto: S.Tasić/OK Radio Dovođenje Nikolća na suđenje. Foto: S.Tasić/OK Radio

Razlog odlaganja je zdravstveno stanje Nikolića, kome je tokom dovođenja iz Okružnog zatvora u Osnovni sud, na deonici od desetak metara, pozlilo.

Zatvorska straža je postupajućem  sudiji  uredno dostavila potrebnu dokumentaciju, pola sata nakon termina za koji je bilo zakazano ročište.

Takođe, okrivljeni Nikolić je zatražio izuzeće postupajućeg sudije u ovom predmetu, kao i ostalih sudija Osnovnog suda, uključujući čak i predsednika suda.

Ovaj zahtev Nikolića Viši sud je odbio, jer smatra da je neosnovan.

Sud je Konstatovao i da je u sredu Nikolić dostavio specijalistički izveštaj lekara Ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ZC Vranje, u kome se navodi da se Nikoliću preporučuje mirovanje, kao i da zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da prati tok suđenja.


Sud je zatražio izveštaj lekara Okružnog zatvora o zdravstvennom stanju Nikolića, da mu se omoguće invalidska kolica, kao i da se po potrebi obezbedi i prisustvo lekara HMP.

Pre početka ročišta, sud je obavešten da je pokušano dovođenje Nikolića, ali da mu je pozlilo, te da je hitna pomoć intervenisala.

Ročištu nisu prisustvovali advokati okrivljenog Nikolića.


Takođe OJT je zatražilo da se ročište održi, jer prisustvo Nikolića nije obavezno.

Međutim, sud to nije prihvatio kako se ne bi povredilo pravo okrivljenog na pristup sudu.

Nakon ovog odlaganja, za  13:30 zakazan je glavni pretres protiv Nikolića, u predmetu koji je pokrenut zbog pretnji Igoru Živkoviću, nekadašnjem načelniku PU Vranje.

S.T.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: