Kapaciteti pri kraju: Otvara se ČETVRTA KOVID BOLNICA

Lokalne vesti - Utorak 07.07.2020 - 12:24

Zdravstveni centar (ZC) Vranje otvara i četvrtu kovid bolnicu koja će biti smeštena u zgradi Psihijatrije, potvrđeno je OK Radiju.

Zgrada psihijatrije primaće od sutra kovid pacijente FOTO: OK Radio Zgrada psihijatrije primaće od sutra kovid pacijente FOTO: OK Radio
Zbog velikog priliva pacijenata zaraženih virusom korona poslednjih dana, ubrzano se priprema otvaranje četvrte kovid bolnice na Psihijatriji.
 
Prema rečima direktorke ZC Vranje dr Ljiljane Antić, kapacitet nove kovid bolnice biće najmanje 60 ležajeva na dva sprata zgrade.
 
- Pacijenti sa Psihijatrije, njih 17, biće prebačeni u hospitalni deo Odeljenja ORL, dok će ovo odeljenje biti preseljeno na prvi sprat novog Hirurškog bloka.
 
U akciji pripreme i preseljenja pomažu nam zaposleni iz "Vodovoda", "Novog doma", Elektrodistribucije i Parking servisa, na čemu smo im veoma zahvalni - kaže direktorka Antić.
 
Četvrta kovid bolnica će biti spremna da u sredu ujutru primi prve pacijente.
 
U ovom trenutku, u tri Kovid bolnice hospitalizovan je 141 pacijent i ima još 16 slobodnih ležajeva.
 
Pored kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije i na Infektivnom odeljenju, treće odeljenje za lečenje kovid bolsnika je otvoreno pre tri dana,na Odeljenju fizijatrije sa kapacitetom od 35 kreveta.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: