Klica razvoja IT sektora u Vranju: Grad osniva SMART UČIONICU

Lokalne vesti - Sreda 09.12.2020 - 11:32

Grad Vranje će finansijski podržati projekat „Smart učionica“ koji bi trebalo da predstavlja klicu razvoja IT sektora u gradu pod Pržarom.

"Moramo da se usmerimo ka novim tehnologijama" FOTO: Freepik
„Smart učionica“ će raditi pod okriljem Kancelarije za mlade i ovaj projekat bi trebalo da najtalentovanijim srednjoškolcima pruži dobru podlogu za dalje školovanje i usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija, kaže gradski većnik Bojan Kostić.
 
- Zamisao je da to bude prva tačka nekog budućeg informatičkog pula, koji će izrađivati softver za druge kompanije.
 
Znajući da su primanja informatičara znatno iznad našeg proseka, to bi trebalo i da poveća prosečnu zaradu u gradu – navodi Kostić.
 
U početnoj fazi, Grad Vranje investira 5 miliona dinara za kupovinu računara i angažovanje sertifikovanih predavača, cenjenih stručnjaka u ovoj oblasti.
 
- Znamo da je budućnost u digitalizaciji i informacionim tehnologijama, pa je to jedan od naših prioriteta u budućem radu.
 
Vranje je do sada bilo poznato po manufakturi i niskoakumulativnim granama u privredi i ako želimo razvoj u budućnosti moramo da se usmerimo ka novim tehnologijama – ukazuje većnik Kostić.
 
Za projekat „Smart učionica“ se prijavilo stotinak kandidata sa kojima će budući predavači izvršiti anketu, nakon koje će biti odabrano prvih petnaestak polaznika.
 
Obuka u okviru projekta traje šest meseci i nakon prvog ciklusa će se razmatrati rezultati, što će biti pokazatelj za rad u budućem periodu.
 
Bojan Kostić kaže da se nada da će se neki od prvih polaznika „Smart učionice“, nakon završetka školovanja, vratiti da bude predavač, što bi pomoglo održivosti projekta i smanjenju troškova
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: